15-05 t/m 22-06 SilentAlarm Fotogalerie Objectief Enschede

15-05 t/m 22-06 SilentAlarm Fotogalerie Objectief Enschede

Fotograaf: Tony Dočekal


In haar werk onderzoekt Tony Dočekal de grens tussen realiteit en fictie. Met de kadrering van haar foto’s creëert ze een mysterieuze wereld waarbij je als kijker kan wegdromen, maar waar ook een kritische blik in is af te lezen. In haar beelden is de eenzaamheid nadrukkelijk aanwezig, maar ze ademen ook avontuur. Haar serie leest als een roadtrip met een bittere nasmaak. De onzichtbare hoofdpersoon in haar werk lijkt bijna op de vlucht te zijn.

Ten grondslag aan haar werk ligt het onbehagelijke gevoel dat zij heeft over de toekomst van onze aarde. Het werk vertelt het verhaal over een fictieve apocalypse, met als rode draad een gevoel van onzekerheid en dreiging. Zo hoopt Tony ons een spiegel voor te kunnen houden, over de manier waarop wij omgaan met onze wereld en wat voor gevolgen dit kan hebben op onze manier van leven.


Waar: Fotogalerie Objektief, Walstraat 33, Enschede
Open: woensdag t/m zaterdag van 12.30 tot 17.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X