19.02 t/m 27.03 ’20 Fotogalerie Objectief ‘Erik Slot’

19.02 t/m 27.03 ’20 Fotogalerie Objectief ‘Erik Slot’

‘Leven tussen groei en krimp’.

Erik is documentair fotograaf. Rechtvaardigheidsvragen en sociaal-maatschappelijke mechanismen zijn voor hem kernthema’s. Hij is gefascineerd door het (on)vermogen van mensen om hun leven zelf te sturen. De locatie is daarbij zelden neutraal: kiezen mensen ervoor om ergens te werken of te wonen? En beïnvloedt die plek hun kansen om iets van het leven te maken?

De tentoonstelling gaat over twee plekken in Europa. Een groeiende stad in Oost-Europa (Warschau) en een krimpregio in het Zuiden (Asturië, Noord-West Spanje). De verschillen zijn groot, maar hebben ook overeenkomsten: op beide plekken staan gemeenschappen onder druk en is het voor bewoners een groeiende uitdaging om er hun leven te leiden.

Van het werk in Warschau is het fotoboek “Walls Vodka Lies’ verschenen waarmee Erik de derde prijs heeft gewonnen bij de International Photography Awards in Los Angeles. In het boek is de wijk te zien door de ogen van twee jonge wijkbewoners, Kacper en Julia. Zij doen rappend en break-dancend hun best om er zo normaal mogelijk op te groeien.

Op dit moment werkt Erik Slot aan een fotoboek over de krimpregio Asturië.


INFORMATIE
openingstijden: woensdag t/m zaterdag van 12:30 tot 17:00
Walstraat 33 | 7511 GE  Enschede | T 053~4322507  


www.fotogalerie-objektief.nl nieuwsbrief@fotogalerie-objektief.nl


Terug naar de startpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X