Module “Documentaire Fotografie”.

Module “Documentaire Fotografie”.

Hallo allemaal,

Al een hele poos is er sprake van een module “Documentaire Fotografie”. Deze module is nu gereed. Zie onderstaande mail. Van verschillende leden uit Twente heb ik al de mededeling gekregen, dat ze graag mee willen doen aan een dergelijke cursus. Uiteraard staan alle namen nog op mijn lijstje voor deelname. Gezien de huidige situatie rond de Corona-crisis is het moeilijk om op korte termijn e.e.a. te organiseren. Binnen het bestuur zullen we in overleg treden hoe we verder te werk zullen gaan, maar dat deze cursus pas in de tweede helft van dit jaar zal worden georganiseerd is wel zeker. Zodra e.e.a. verder bekend is horen jullie nader.

Met vriendelijke groeten,
Herman Nijhuis, secretaris Afdeling Twente


Beste afdeling voorzitters,

Het is ons een genoegen te kunnen meedelen dat de module Documentaire Fotografie in een definitieve vorm beschikbaar is.

Ten einde in de behoefte te voorzien om leden van de Fotobond kennis en inzicht bij te brengen op het gebied van Documentaire fotografie, is door de taakgroep Opleidingen en Sprekers een module ontwikkeld  die door bondsmentoren kan worden gegeven aan fotoclubs of afdelingen in het land.

Naast kennis en inzicht beoogt de module om leden te enthousiasmeren Documentair te gaan werken. Om hierbij ondersteuning te krijgen kunnen bondsmentoren specifiek gerichte mentoraten aanbieden. Voor dit doel bevat de module ook een uitgebreide sectie die aangeeft hoe een eigen documentair project kan worden uitgevoerd.

Bondsmentoren kunnen deze module naar eigen inzicht uitbreiden zowel bij hun presentatie van de module als bij het uitvoeren van hun mentoraat. 

Speciale dank aan het tot stand komen van deze module aan Tom Meerman voor zijn advies / ondersteuning en Louis Visseren voor het vele werk en delen van zijn expertise op het vlak van Documentaire Fotografie. Daarnaast hebben een aantal leden van de Landelijke groep Journalistiek en Bondsmentoren input geleverd.

De module is inmiddels op de website van de Fotobond opgenomen onder bijgaande link. https://fotobond.nl/opleiding_en_inspiratie/

Helaas zal de heersende Corona perikelen vertragend werken in het organiseren van mentoraten, maar vanaf heden kunt u mentoren benaderen deze module te gaan geven.

Gaarne dit bericht verspreiden naar de clubs.


Namens de taakgroep Opleidingen
en Sprekers van de Fotobond.


Terug naar de startpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X