Foto met een verhaal (1)

Foto met een verhaal (1)

Tweede Wereldoorlog, Lezing Stolpersteine Almelo 

Eind januari heb ik een lezing over de Tweede Wereldoorlog in Almelo bijgewoond. Tijdens deze bijeenkomst ontmoette ik een ouder echtpaar. Op een onbewaakt moment, toen de man vol emotie luisterde naar het verhaal over de Stolpersteine, greep ik mijn kans. Zijn hand, rustend op de wandelstok, zijn trouwring trots om zijn vinger. Achteraf vertelde zijn vrouw, dat haar man Alzheimer heeft en dat zij nu zijn mantelzorger is. Het besef dat hij over een tijd anders in het leven staat was voor haar een gegeven. Deze bijeenkomst was er voor mij een om niet snel te vergeten.

Stolpersteine voor Oorlogsslachtoffers in Almelo

fotoverhaal @ Ingrid Homan, lid van de fotogroep Schelfhorst


Terug naar de startpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X