Foto met een verhaal (2)

Foto met een verhaal (2)

De oude Solex-jas

‘Die was van m’n vader’, zegt hij en slikt een traan weg. ‘Hij werkte bij de spoorwegen en controleerde elke dag het baanvak op z’n Solex. ‘Toen ik bij het opruimen een kast in de slaapkamer opende, hing hij daar, zo goed als nieuw’. Dan kijkt hij me aan. ‘Kan jij er iets mee? Dat ding is te groot om te bewaren, maar ik kan er zo moeilijk afstand van doen’.

In de studio zoeken we het juiste licht en een bijpassende compositie. Het stilleven hangt nu op een prominente plaats in zijn kamer.

fotoverhaal @ Ton Constandse, lid van fotogroep Schelfhorst


Terug naar de startpagina

Eén gedachte over “ Foto met een verhaal (2)

  1. Heel herkenbaar Ton, zo heb ik ook een aantal voorwerpen met een verhaal van mijn vader, die ook speciale plek in mijn huis hebben gekregen. Ik weet nog steeds wat hij tegen mij zei: “Gooi aub die spullen nooit weg, dit is meer dan 100 jaar oud”, deze dingen zijn van je overgroot-vader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X