Twee leden fg Schelfhorst vallen in de prijzen!!!

Twee leden fg Schelfhorst vallen in de prijzen!!!

De Herman Krikhaar prijs 2020

Deelnemers aan de Herman Krikhaar prijs zijn beeldende kunstenaars die wonen of werken in Almelo. Daarnaast moeten ze een studie op het gebied van de beeldende kunsten hebben doorlopen of een actieve beroepspraktijk kunnen aantonen. De winnaar van de Herman Krikhaarprijs ontvangt een vrij te besteden werkbudget van 500 euro.
Dit jaar deden 43 kunstenaars mee en wordt de winnaar van de prijs door middel van een korte video bekend gemaakt. “Dit heeft natuurlijk te maken met de bijzondere omstandigheden rondom Covid-19”. meldt de Stichting Nieuwe Twentse Kunst. “Door de maatschappelijke beperkingen is er dan ook helaas geen expositie in Kunsthal Hof 88.”

Ben jij ook benieuwd naar het Jury rapport 2020 ?
Klik dan op de fotocollage hierboven !!!

De winnaar Hubert van Mastrigt nam het certificaat en het bijbehorende eerbetoon bij hem thuis in ontvangst.
Een officiële ceremonie rond de winnaar van de Herman Krikhaarprijs is dit jaar vanwege corona niet mogelijk. 
© Stichting Nieuwe Twentse Kunst.


De rode draad bij alle genomineerden is verwondering,
vervreemding, eigenzinnigheid en humor.

Hubert van Mastrigt:
Na drie minuten kijken blijft het werk nog steeds boeien er ontstaat een verhaal. Eentje die je zelf verzint waardoor de kunstenaar je meeneemt in zijn of haar wereld. De verse rode pepers transformeren de oude uitpuilende trombosebenen. Er ontstaat een relatie tussen gezond en ongezond. Het gaat hier om het niet te stoppen verouderingsproces waar geen mens tegen opgewassen is.

Hans Bouma:
Over het werk van Hans Bouma is gezegd dat een lust voor het oog is, de kleurencombinatie, de speelse strakheid in lijnenspel en vlakverdeling, de rust die ervan uitgaat. Gecharmeerd is men door het sferische beeld dat het oproept.


Terug naar de startpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.