FotoExpositie Stedelijk Museum Almelo

FotoExpositie Stedelijk Museum Almelo

Dit jaar geeft het Twentse textielfestival op meerdere manieren aandacht aan textiel in Twente.

Almelo heeft een rijke traditie in de textiel- en confectieindustrie. Bij de voorbereiding om het thema in beeld te brengen hebben leden van Fotogroep Schelfhorst zich laten informeren door De Historische Kring Almelo. Ook heeft men een stadsrondleiding gevolgd met stadsgidsen van het wevershuisje. Veel leden van Fotogroep Schelfhorst komen oorspronkelijk niet uit Almelo informatie over het Almelose Textielverleden was voor velen een eerste en verrassende kennismaking met het onderwerp.

Bijgaande serie foto’s tonen niet alleen oude weefgetouwen in het Wevershuisje, fabrieksgebouwen en veranderingen in het stadsbeeld. Foto’s tonen ook hoe Almelo nu nog verbonden is met textiel en confectie. Een naaiatelier, plaatselijk geproduceerd industrieel garen, benamingen van appartementencomplexen naar weeftechnieken. Maar ook een beeld dat op de gemeentewerf is opgeslagen van kunstenaar Jan Kip dat de sociale verhoudingen van destijds laat zien.

Deze tentoonstelling is nog tot 3 januari 2022 te zien
in het Stedelijk Museum Almelo.


Terug naar startpagina

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.