FotoManifestatie’21 Enschede Rijksmuseum Twente / Ernst Coppejans / Njiokitjien – Fotobond Twente
FotoManifestatie’21 Enschede Rijksmuseum Twente / Ernst Coppejans / Njiokitjien

FotoManifestatie’21 Enschede Rijksmuseum Twente / Ernst Coppejans / Njiokitjien

In het Rijksmuseum Twente moest de camera in de kluis. Hier zijn in de galerij van het museum tot 9 januari 2022 nog twee foto exposities te bezoeken. Het volgens mij meest bevlogen werk komt uit de camera en geest van
Ernst Coppejans, in 2018 winnaar van de Zilveren Camera. Hij vertelt een indrukwekkend (beeld)verhaal over slachtoffers van de mensenhandel. Zo- wel de Foto’s als de bijbehorende teksten raken je diep.

Ook een must in het Rijksmuseum zijn de foto’s van Ilvy Njiokitjien. 1e Foto- graaf des Vaderlands in 2013. In 2014 was zij de eerste vrouw die de Zilveren Camera won. Haar werk gaat over de eerste in een vrij Zuid-Afrika geboren generatie. Daarbij duikt zij zowel in het leven van de arme- als in dat van de rijke Zuid-Afrikaan. Nog tot 9 januari te zien.

http://www.fotomanifestatie-enschede.nl/


Terug naar startpagina

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.