Subsidie voor Bondsmentoraat

Subsidie voor Bondsmentoraat

Omdat de Fotobond het belangrijk vindt dat clubs zich laten inspireren, subsidieert zij onder bepaalde voorwaarden het organiseren van een clubmentoraat door Bondsmentoren. 

Een mentoraat is een persoonlijke begeleiding door een daarvoor opgeleide fotografie docent (de mentor). Het mentoraat wordt vaak in clubverband georganiseerd, de mentor komt naar de club. Een mentoraat bestaat meestal uit vijf avonden verspreid over het jaar. Vooraf overlegt de mentor met het bestuur van de club over de wensen en ideeën en maakt hij/zij een plan voor de inhoud en invulling van de avonden.

Een mentoraat kan op verschillende manieren worden ingevuld. Er kan gezamenlijk gewerkt worden aan één thema of ieder gaat op zoek naar persoonlijke verdieping. Er kunnen ook opdrachten worden gegeven. De mentor begeleidt de deelnemers vijf avonden of dagdelen. Hij laat de deelnemers kennis maken met andere fotografen, andere stromingen, een andere kijk op fotografie of probeert vastgelopen fotografen weer vlot te trekken. De mentor zal de deelnemers stimuleren en motiveren om zo te proberen de fotografie naar een hoger niveau te tillen. De deelnemers brengen bij elke volgende bijeenkomst nieuw werk mee, dat door de mentor van commentaar wordt voorzien. Ook kan het commentaar en de motivatie die gegeven wordt aan de andere deelnemers heel erg leerzaam zijn, vaak kan hun inbreng ook erg stimulerend en motiverend zijn.

Daarnaast kan een mentor helpen bij het samenstellen van een expositie, een jaarprogramma, het organiseren van een jubileum of handvatten aanreiken bij het fotobespreken.

Bondsmentoren

De fotobond heeft een lijst met mentoren op haar website die speciaal voor de fotobond zijn opgeleid, de zogenaamde Bondsmentoren. Er zijn momenteel zo’n 40 bondsmentoren die verspreid over het land wonen. Je vindt er dus altijd wel één of meer bij je in de buurt.  


Lijst van mentoraten

Subsidie aanvraag


Terug naar de startpagina

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.