75-jarig bestaan van Fotoclub De Zoeker Enschede

75-jarig bestaan van Fotoclub De Zoeker Enschede

Hans Aartsman / foto @ C. Tamar Ottink

Ter gelegenheid van haar 75-jarig bestaan, organiseert Fotoclub De Zoeker in samenwerking met Concordia een openbare lezing van fotograaf, schrijver en cabaretier Hans Aarsman. 

Ten eerste is Hans Aarsman fotograaf. Zijn fotorapportages verschijnen in dagbladen als Trouw, Volkskrant, De Groene Amsterdammer en Nieuwe Revue. Ook brengt hij zijn werk uit in indrukwekkende fotoboeken en heeft het fotomuseum enkele collecties van hem aangekocht.

Ten tweede is Hans Aarsman schrijver. Hij schrijft columns voor Volkskrant en NRC en sinds 2004 heeft hij een wekelijkse column in de Volkskrant ‘De Aarsman Collectie’. Hierin analyseert hij nieuwsfoto’s. Ook is hij redacteur van het tijdschrift Usual Photografy en auteur van meerdere boeken en toneelstukken.

Ten derde is Hans Aarsman cabaretier. Hij noemt zichtzelf fotodetective en fotodokter. Dat betekent dat hij foto’s observeert, analyseert, uitvogelt, onderzoekt en diagnoses stelt.   

De lezing van Hans Aarsman gaat over het analyseren van foto’s als een detective. Over het aanscherpen van het observatievermogen. Over de mogelijkheden en beperkingen van het stilstaande beeld. Over jezelf verplaatsen in de wezens die op de foto’s staan. Over de onlosmakelijke eenheid van beeld en woord. Hans Aarsman laat zien dat als je bij een foto een verhaal kunt vertellen en bewust van waarneming naar theorie gaat, het kijken naar foto’s nooit saai is en het leven er vrolijker door wordt.


In het kader van ’75-jarig FC DE ZOEKER’
en het ‘100 jaar FOTOBOND’ zijn alle fotoclubleden
van de Afdeling Twente uitgenodigd voor deze lezing van fotograaf Hans Aarsman.

Het entree is €10,00
Let op vol = vol

Kaarten kun je ook online bestellen?
Druk op ‘BESTEL’


‘ SPONSOREN ADVERTENTIES ‘


Terug naar de startpagina

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.