Feestelijke opening Fotobiënale Haaksbergen

Feestelijke opening Fotobiënale Haaksbergen

Vier jaar geleden toen ik kennismaakte met de biënnale in Haaksbergen vroeg ik me af: wat gebeurt hier toch allemaal? Wat is dit fantastisch! We zijn best wel verwend in Nederland. We hebben het Fotofestival Naarden en Breda Foto. Wat hier in Haaksbergen gebeurt is ook ongelooflijk bijzonder”, sprak Cora Sens.
 
De voorzitter van de Fotobond Nederlands Centrum voor Vrije fotografie toonde zich ook nu weer aangenaam verrast door de bijzondere presentatie van 180 foto’s in het dorpshart van Haaksbergen. Die zijn geprint op motorkappen, kubussen rond bomen, deuren, metalen deksels, zeildoeken en hout- en alupanelen. Blikvanger is het ”Panorama Haaksbergen” met een foto van het dorpsgezicht op een ruim 18 meter lang en 1,30 meter hoog zeildoek in een ronde installatie. ,,Je kunt wel amateur zijn, maar dat wil niet zeggen dat je amateuristisch te werk gaat. In Haaksbergen hebben ze buitengewoon goed begrepen dat je je ook als amateur op professionele wijze kunt presenteren én fotograferen”, aldus de bondsvoorzitter.
 
Ze vindt dat de Fotobiënnale Haaksbergen aandacht van een groter publiek verdient. Sens: ,,Daarom heb ik me voorgenomen om jullie persoonlijke ambassadeur van de Fotobiënnale te worden. Om ervoor te zorgen dat mensen vanuit het hele land naar Haaksbergen komen. Want deze biënnale moet echt gezien en gewaardeerd worden.” Cora Sens riep het publiek op om, zodra het op pad gaat, ‘onderweg goed te kijken wat je ziet’. ,,En laat eens goed tot je doordringen hoe mooi fotografie kan zijn.”
De Fotogroep Haaksbergen toonde zich verguld met de voorzitter van de Fotobond als vertegenwoordiger van de club en de Fotobiënnale in Haaksbergen. Over twee jaar is het eerste lustrum én viert de Fotoclub het 50-jarig bestaan.

 

De biënnale is nog tot en met 30 oktober te zien in het centrum van Haaksbergen.
 
 


Terug naar de startpagina

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.