Zilveren Erepenning voor HAFV

Zilveren Erepenning voor HAFV

Ter ere van 100-jarig jubileum

Zaterdag 1 oktober 2022 zal wethouder Marie-José Luttikholt de Zilveren Erepenning van de stad overhandigen aan de voorzitter van de Hengelose Amateur Fotografen Vereniging (HAFV) Jan van Asveld. Dit gebeurt om 15.00 uur op het Evenementenplein bij het stadhuis aan het Burgemeester Jansenplein, bij de opening van de expositie Hengelo Bepalend.

In de beginmaanden van 1922 was een groep mensen bijeen om te praten over hun gezamenlijke hobby; de fotografie. Na lang beraad werd dan ook in maart van datzelfde jaar de Hengelose Amateur Fotografen Vereniging, kort genoemd HAFV opgericht.

In die tijd was fotografie een vrij exclusief gebeuren waaraan vooral mannen uit de betere klasse konden deelnemen. De meeste mensen hadden gewoon het geld of de kennis niet om te kiezen voor deze hobby. Ook het werken met de chemicaliën die destijds nodig waren was niet iedereen gegeven. Honderd jaar lang heeft de HAFV met de foto’s aan de weg getimmerd. Een foto laat alles tot in detail zien, natuur, gebouwen en mensen, dieren en nog vele andere zaken.

In de loop der jaren is er verder natuurlijk veel veranderd. Zo kregen we onder meer de digitale camera na de al eerder verschenen handelbare camera’s die het fotograferen voor steeds meer mensen mogelijk maakten. Vooral de digitalisering van het fotogebeuren en het betaalbaar worden van apparatuur, heeft ervoor gezorgd dat de groep mensen die ging fotograferen steeds groter kon worden. En natuurlijk kwamen er steeds meer vrouwelijke HAFV-leden bij.

Hengelo Bepalend

Dit is een jubileumtentoonstelling in het kader van het 100-jarig bestaan van de HAFV. Hier zijn diverse foto’s van Hengelo als bijzondere stad te bewonderen. De tentoonstelling geeft een indicatie van de mogelijkheden, capaciteiten en kwaliteiten van de fotografen van de HAFV en van inwoners van Hengelo.
Wethouder Luttikholt zal, namens het college van B en W de Zilveren Erepenning van de stad aan de voorzitter overhandigen en aansluitend zal zij de tentoonstelling officieel openen.


Terug naar de startpagina

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.