Afdelingswedstrijd 2020

Afdelingswedstrijd 2020

Almelo, 3 oktober 2020

Beste Fotovrienden,

Als de blaadjes vallen en het mais wordt van het land gehaald is het tijd om je beste foto’s van het afgelopen jaar uit de kast te halen. Traditiegetrouw is de Afdelingsfotowedstrijd een gebeurtenis waar elke clublid naar uitkijkt. In de herfst bepalen we niet alleen wie zich een jaar lang de beste fotograaf van onze afdeling mag noemen. Het is ook het jaargetijde waarin fotogroepen en -clubs eindelijk kunnen laten zien wat ze waard zijn. De oogst van het afgelopen jaar wordt ingezonden en beoordeeld door een deskundige jury. We huldigen de prijswinnaars en drinken daarna gezellig een feestelijke borrel…

Tenminste zo was het de afgelopen jaren. Dit keer echter wordt het anders, heel anders. Ik heb al eerder gememoreerd: Covid 19 is een spelbreker van formaat. We moeten ons aanpassen aan de wetten die het virus ons oplegt. Met tachtig leden samen genieten van mooie foto’s in het Parochiehuis zit er dit jaar dus niet in. Maar wat dan, hoe pakken we het dit jaar aan?

We zorgen voor een digitaal feestje
Gelet op de voor dit moment geldende Coronamaatregelen hebben we besloten om de jaarlijkse bijeenkomst in het Parochiehuis in Delden voor leden niet te laten plaatsvinden. De jurering blijft hetzelfde, maar de bespreking zal een andere vorm krijgen. Net als in andere jaren vragen we je om uiterlijk voor vóór 1 november je foto’s af te drukken en in te leveren (1)
De jury zal vervolgens op 14 november in het Parochiehuis samenkomen en de foto’s, zoals dat zo mooi heet ‘op de hand’ beoordelen. Aansluitend zal er een bespreking plaatsvinden, waarbij de drie juryleden het ingezonden materiaal van tekst en uitleg voorzien. Omdat we daar als leden niet bij kunnen zijn zullen we door middel van een live videoverbinding de afstand tussen de huiskamer en het Parochiehuis overbruggen.

Net als in andere jaren is dat een leuk en spannend moment. Het bespreken en jureren van foto’s is een vaardigheid die een bepaalde kennis en kwaliteit vereist. Je steekt er als fotograaf en als deelnemer veel van op. Aan de hand van de jury uitkomst wordt er een selectie gemaakt van de beste inzendingen en die gebruiken we voor een corona-vrij-expositie (2) in Haaksbergen. De opening van de expositie zal door de Corona bepalingen een beperkt karakter krijgen. Alleen de prijswinnaars worden voor die bijeenkomst uitgenodigd en in het zonnetje gezet. We zullen die gebeurtenis filmen, zodat je via de website thuis kunt meegenieten.

Afsluitend
Het is een rare tijd, met veel beperkingen. Toch doen we er alles aan om de activiteiten van de afdeling zo normaal mogelijk te laten verlopen. We hopen dat de Afdelingsfotowedstrijd, net als in andere jaren, weer een
feestje wordt en zijn ontzettend benieuwd naar de inzendingen.

Veel succes en plezier met de voorbereidingen.
Namens het Bestuur van de Fotobond Afdeling Twente
Ton Constandse, Voorzitter