Creatieve Fotogespreksgroep Twente

Creatieve Fotogespreksgroep Twente

Nb: Kay Constandse van www.in2pics.nl heeft een kort filmpje gemaakt waarin je kennis kunt maken met de groep en het werk dat we maken.


Als het proces belangrijker wordt dan zie je dat aan de foto(graaf)

Wanneer wordt fotografie meer dan een plaatje maken, heb je daar wel eens over nagedacht? Natuurlijk is er niks mis met plaatjes maken. Sterker nog er zijn duizenden fotografen die hartstikke tevreden zijn met het vastleggen van een beeld dat inspirerend, ontroerend of gewoon heel gaaf is. Maar stel nou dat je iets wil maken dat verder gaat dan wat je deed.


Foto @ Alied Kreijkes-van de Belt


Dan kom je al gauw op de vraag: ‘Hoe dan?’

Met een ander standpunt, afwijkende belichtingstechnieken of een nieuwe lens loop je al gauw weer tegen je eigen grenzen aan. Je kunt je afvragen of je dan werkelijk op een andere manier met fotografie bezig bent.


Foto @ Ton Constanse


Op zoek naar andere vormen, het maken van een aansprekend beeld

Met de Creatieve Fotogespreksgroep Twente zijn we op zoek naar andere vormen van fotografie. De techniek van het in beeld brengen wordt, meer nog dan we gewend zijn, een hulpmiddel. Alles draait om het verhaal of de boodschap waarmee we een aansprekend beeld maken. Soms ontstaat het idee voor een foto spontaan tijdens een wandeling of bij het lezen van de krant. Er zijn fotografen die bij het experimenteren met werkvormen op een techniek stuiten die ze verder willen ontwikkelen. Elke keer gaat het om de verdieping.
Het jezelf uitdagen om het pad dat je al kent los te laten en op zoek te gaan naar nieuwe technieken of andere uitingsvormen. Het is vooral een individueel avontuur dat voor iedereen anders is. Wat blijft is de zoektocht naar verrassende ervaringen, interessante oplossingen en bijzondere beelden.


Foto @ Sylvia Bökkerink


Feedback bij groepsavonden

Net als bij andere fotogroepen is het leuk en boeiend om met elkaar over dat proces te praten en elkaar de vruchten van je werk te laten zien. Soms loop je vast in je proces van ontwikkeling en zoek je de hulp of feedback van je groepsleden. De groepsavonden zijn, afgezien van de gezelligheid, vooral ook inspirerend. Het zal niet voor het eerst zijn dat er tijdens zo’n avond nieuwe ideeën ontstaan of het proces, dat leidt tot een goed eindresultaat, wordt gewijzigd of aangepast.


Foto @ Chantal van der Burgt


Belangstelling en aanmelden

Als je belangstelling hebt neem dan eens contact op met Sylvia Bökkerink (e-mail: sylvia@kunstop2.nl) en kom kennismaken. Het doel van de groep is niet om ‘groots en meeslepend’ te worden, we zijn er vooral op gericht om mooie dingen te maken en van elkaar te leren. De kwaliteit en de sfeer waarin we werken is medebepalend voor het aantal leden en voor het werk dat we willen maken. Daarom gaat aan je deelname een ballotage vooraf.


Terug naar de startpagina