Fotoclub in het zonnetje

Fotoclub in het zonnetje

Fotoclub v/d maand: Fotogroep Haaksbergen

 

De Fotogroep Haaksbergen is een actieve club van enthousiaste hobbyfotografen. Door samen bezig te zijn, willen wij van elkaar leren en deze mooie hobby op een hoger niveau brengen. Wij doen dat door diverse activiteiten, zoals thema- en praktijkavonden, workshops en presentaties van professionele fotografen, en door uitwisselingen met andere fotogroepen uit de regio. De Fotogroep Haaksbergen telt ruim dertig leden en is aangesloten bij de Nederlandse Bond van Amateurfotografenverenigingen, kortweg de Fotobond.

De leden van de Fotogroep Haaksbergen komen buiten het vakantieseizoen elke drie weken bijeen op de zolder van de Kinderboerderij aan de Scholtenhagenweg. . De Fotogroep werd op 14 februari 1974 opgericht op initiatief van een plaatselijke fotograaf. In al die jaren nam naast de fotografie ook de gezelligheid een belangrijke plaats in. Logisch, want mooie foto’s maken en die met elkaar bespreken, is niet alleen een kritische, maar ook een plezierige bezigheid.

Regelmatig treden de leden van de Fotogroep Haaksbergen naar buiten met een expositie van hun werk. In het jubileumjaar 2014 (40-jarig bestaan) organiseerde de Fotogroep tal van exposities en activiteiten . Bijna jaarlijks exposeert de club in de bibliotheek in Haaksbergen in het kader van het thema van de Boekenweek. Thema’s die voorbij kwamen waren o.a. ” Gouden Tijden, Zwarte Bladzijden”, “Vriendschap en andere ongemakken “en “Waanzin, te gek voor woorden”.

Jaarlijks ook nemen leden van de Fotogroep deel aan landelijke en regionale fotowedstrijden als de Bondsfotowedstrijd, Foto Individueel, Foto Online, de Afdelingswedstrrijd Twente en Foto Regionaal.


 Terug naar startpagina