Foto v/d maand december:

Foto v/d maand december:

Als eerste eindigde de foto van @ Han Hilderink / fotogroep Haaksbergen

Op de foto van Han Hilderink zie je de ‘Rode Heidelucifer’, een korstmos dat op zandige gronden en op rottend hout in heidevelden voorkomt. In het najaar zijn de rode kopjes het duidelijkst aanwezig. Het Buurserzand is zo’n plek waar het mos te vinden is. Goed kijken want het is piepklein!
Aangezien je van heel dichtbij moet fotograferen, krijg je bij een macrofoto maar een zeer klein scherp gebied. Daarom had Han de camera plat op de grond neergezet en 25 foto’s gemaakt, die allemaal op net een ander gebied scherpgesteld waren (focus-stacking). Met een computerprogramma zijn deze foto’s samengebundeld tot één foto die een grotere scherptediepte heeft.Hoe werkt ‘Focus Stacking’ ?

Focus stacking is een techniek waarmee je door het samenvoegen van meerdere foto’s een groter scherptegebied krijgt. Focus Stacking wordt vaak gebruikt bij landschaps- en macrofotografie. Je doet dit door meerdere opnames met verschillende scherpste gebieden vanuit het zelfde standpunt te maken en die met software samen te voegen.


Als tweede de foto van @ Ben Kerver / fotogroep HaaksbergenDe derde plek was voor @ Ben Lensink / fotogroep Haaksbergen


Terug naar de startpagina