Nieuws vanuit de Fotoclubs

Nieuws vanuit de Fotoclubs

Ook het stadhuis is in volle glorie te zien op de expositie over Architectuur in Almelo © Huis van Katoen en Nu

Almelose architectuur in schijnwerpers met foto-expositie in Huis van Katoen en Nu

ALMELO – De oude watertoren, de rechtbank, fabrikantenvilla’s, karakteristiek winkelpanden, maar ook een enorme vierkante opslaghal op XL Businesspark. Het is een greep uit de gebouwen die straks te zien zijn op de expositie ‘Kijk op architectuur in Almelo’, in het Huis van Katoen en Nu.

Het betreft een fototoonstelling, met 25 afbeelding van gebouwen. Vastgelegd door de Fotogroep Schelfhorst. De aanzienlijke  variatie aan architectuur in Almelo werkte daarbij zeer inspirerend, vertelt voorzitter Ton Constandse. „Onze stad heeft prachtige gebouwen, van heel klassiek tot aan strak modern. Je moet er alleen wel oog voor hebben” En dat hebben de leden van de fotoclub, constateert Constandse. „Op allerlei manieren is de architectuur van Almelo in beeld gebracht. Soms zijn het ornamenten, soms zijn het hele gebouwen. Soms zijn zijn het reflecties van gebouwen.”

Rijk verleden en verloedering

Met oog voor veranderingen, geeft de voorzitter van de fotoclub aan. „Almelo heeft een rijk verleden, maar heeft ook te maken met verloedering. Er is veel gebeurd om dat te herstellen. De Markt is aangepakt, bovendien is de haven terug in het centrum. Mooie voorbeelden die de moete waard zijn om te fotograferen. Dat is op creatieve wijze gebeurd.” De 25 foto-objecten, kleur en zwart-wit, hebben een afmeting van 40 – bij 50 centimeter.

De expositie ‘Kijk op architectuur in Almelo’ is vanaf zaterdag 12 juni (tot september) gratis te zien in het Huis van kantoen en Nu aan Marktplein 35. Tevens wordt er een grote collectie historische camera’s tentoongesteld. Voor de jeugd is er een foto-wedstrijd georganiseerd.


Terug naar de startpagina