Nieuwsbrief 2020

Nieuwsbrief 2020

Nieuwsbrief 2020

December

Almelo, 6 december 2020

Beste Fotovrienden,

Dit is dan de eerste echte nieuwsbrief. Je hebt al een paar tussentijdse berichtjes van ons ontvangen, maar vijf keer per jaar sturen we er een waarin we je willen meenemen naar de grotere verhalen van onze afdeling. Die verhalen zijn er. Ze ontstaan door de foto’s die we maken, bij de cursussen die we organiseren en tijdens de exposities die we openen. De nieuwsbrief bestaat steeds uit korte inleidingen, foto’s en filmpjes. Wil je meer weten over een bepaald onderwerp, ga dan naar onze website: www.fotobondafdelingtwente.nl. We zijn bezig om de website aan te passen. Het kan een paar dagen duren voor alle informatie op de site staat. Voor nu wens ik je namens het bestuur van de Fotobond Afdeling Twente een gezonde en gezellige decembermaand.

Ton Constandse
Voorzitter Fotobond Afdeling Twente

Redactionele inleiding dec.pdf


We willen graag je mening….

De december enquête is een nieuw initiatief. In de laatste maand van elk kalenderjaar ontvang je vanaf nu per e-mail een 10 minuten vragenlijst. Met die vragenlijst onderzoeken we hoe het is gesteld met onze afdeling. We willen niet alleen weten wat je ervan vindt, maar ook wat je wensen zijn voor het komende jaar. In dit filmpje kijken we terug op het afgelopen jaar leggen we uit hoe de enquête werkt: Wil je meer weten surf dan even naar de website van de afdeling www.fotobondafdelingtwente.nl

Ben je tevreden.pdf‘Delfstblauw Meisje’ wint Brons.

Eigenlijk klopt die tekst niet. Sylvia Bökkerink heeft Brons gewonnen in de 3e editie van Fotobond wedstrijd: ‘Foto Online’ met ‘Delftsblauw Meisje’. 
Sylvia is individueel lid en maakt deel uit van de Creatieve Gespreksgroep van onze Afdeling. Verder geeft ze les in Photoshop en de cursus Series maken. Wij feliciteren haar van harte met het bereikte resultaat.

Foto: @ Sylvia Bökkerink – Delfstblauw Meisje


Nieuws van de Taakgroep: Opleiden & Trainen.

We hopen dat we in het eerste kwartaal weer samen aandacht kunnen besteden aan het ontwikkelen van onze kennis en kunde van de fotografie. Karin Evers zit voor de Taakgroep Opleiden & Trainen in het afdelingsbestuur en staat samen met haar collega’s in de startblokken om de planning te maken voor: de ‘Cursus Jureren’, de workshop ‘Documentairefotografie’ en workshop ‘IphoneArt’. Daarnaast komt ze met een nieuw onderwerp waarvoor we de hulp vragen van de beste fotografen van onze afdeling…

Nieuwsbrief dec. Opleidingen.pdf


De Taakgroep: Wedstrijden en Expositie presenteert!

Edith Howard en Herman Nijhuis hebben de laatste weken niet stil gezeten. Naast het organiseren van de Afdelingsfotowedstrijd https://youtu.be/eO4erag6qac zijn ze ook de drijvende krachten achter de Foto-expositie van de FG Boekelo (Edith) en de Afdelings-foto-expositie in Haaksbergen (Herman). Informatie vind je natuurlijk op de website. 
Op de site en in deze brief vind je ook een gefilmd verslag van de opening van de foto-expositie in Haaksbergen.

Nieuwsbrief dec. Wedstrijden.pdfWedstrijden.

De reglementen voor Twente Regionaal zijn klaar en staan op de Website.
De sluitingsdatum is 15 februari 2021

Reglement FotoRegionaal-2021.pdf


SpotLight richt de aandacht op: Alied Kreijkes.

SpotLight is een rubriek die bijna net zo nieuw is als deze nieuwsbrief. Met SpotLight vragen we je aandacht voor leuke, interessante en boeiende onderwerpen uit de afdeling. We gaan met de camera naar de studio van Jan Hooftman en interviewen dan een van onze leden. In dit geval hebben we Alied Kreijkes uitgenodigd. Alied is lid van Profoto, studeert aan de Fotovakschool en werkt voor Metropool als concertfotograaf. 


Aandacht voor de Taakgroep: Clubcontacten en -Interactie.

Jan Hooftman is de man van onze PR, Website, Clubcontacten en – interactie. Hij kan dat natuurlijk niet in z’n eentje dus vraagt hij om ondersteuning. Vind je het leuk om te schrijven, te filmen of op een andere manier het werk van Jan wat lichter te maken, dan ben je van harte welkom. Stuur een mailtje naar onze secretaris, dan zorgt hij voor het contact: nijhuis.h@home.nl
De bijdrage van Jan gaat deze maand over het gebruik van conference tools tijdens foto-bespreek-avonden en hij wijst je op verschillende interessante linkjes die het leven van fotografen niet alleen makkelijker maar ook een stuk leuker maken. Binnenkort meer informatie op onze website.

Nieuwsbrief dec. Clubcontact en -interactie.pdf


Op zoek naar een Penningmeester

Elke vereniging en elke club heeft in wat voor vorm ook een bestuur nodig. We merken dat het lastig is om die bestuursfuncties te vullen. Als afdelingsbestuur zijn we op zoek naar een penningmeester. Een penningmeester heeft een spilfunctie in het bestuur. Het is een voorwaarde om als afdeling te kunnen bestaan. Zonder penningmeester geen afdelingsbestuur en dus geen afdeling. We doen een dringend beroep op onze leden om mee te zoeken naar een geschikte kandidaat. Misschien heb je zelf die functie ooit vervuld of heb je op een andere manier ervaring met het voeren van een financiële administratie.

Vacature Penningmeester.pdf


Afsluitend.

We hopen dat je onze Nieuwsbrief waardeert en het leuk vindt om zo op de hoogte gehouden te worden van de activiteiten van onze afdeling. Het is een initiatief waarmee we de afstand naar onze leden willen verkleinen en het contact tussen de clubs en afdelingen willen versterken. Door informatie te delen die ons allemaal aangaat versterken we de onderlinge band. Wil je reageren of heb je een verhaal dat we niet mogen missen, stuur een e-mail naar onze secretaris: nijhuis.h@home.nl

Hartelijke groet,
Bestuur fotobond afdeling twente


Terug naar de startpagina