Twentse amateurfotografen exposeren in Haaksbergse Kunstzaal 2019

Twentse amateurfotografen exposeren in Haaksbergse Kunstzaal 2019

De inzending van Margreet Moedt is één van de foto's op de expositie.

De inzending van Margreet Moedt is één van de foto’s op de expositie. © Margreet Moedt

ARTIKEL TUBANTIA 2019

HAAKSBERGEN – In Kunstzaal Achterom in Haaksbergen is van 16 november tot en met 29 december een fototentoonstelling te zien. De foto’s zijn gemaakt door leden van de vijftien fotoclubs van de Twentse afdeling van wat officieel heet Bond van Nederlandse Amateurfotografen Verenigingen, kortweg Fotobond.

Het gaat om een selectie van de beste foto’s die zijn ingezonden voor de wedstrijd van de afdeling Twente. Elk lid kon een foto insturen. Het onderwerp van de wedstrijd was vrij, zodat verschillende disciplines zijn vertegenwoordigd: van portretten tot landschaps- en natuurfotografie en van stillevens tot architectuur. Drie juryleden beoordeelden afgelopen zaterdagochtend alle inzendingen. Zij kozen niet alleen een individuele top 3, maar tevens de beste fotoclub van Twente.

Selectie

De jury bestond uit de Catharina de Fauw, fotograaf en galeriehouder  in Winterswijk, de Haaksbergse fotograaf Erik de Just en beeldend kunstenaar Wim Kwakernaak uit Holten. Voor een volle zaal in het Parochiehoes in Delden werd de uitslag zaterdagmiddag bekendgemaakt. De juryleden motiveerden op deskundige wijze hun keuze. De expositie in Achterom is een selectie van de beste foto’s.

Twente Online

De Afdeling Twente hield eerder dit jaar ook weer de fotowedstrijd ‘Twente Online’. Hiervoor konden alle leden van de Twentse fotoclubs twee foto’s digitaal insturen. Het thema van dit jaar is Armoede. Ook de beste inzendingen van deze wedstrijd – gejureerd door de Hengelose fotograaf Wim Wim Olyslager – maken deel uit van de expositie. Deze tentoonstelling werd lange tijd gehouden in de bibliotheek aan De Bouwmeester, maar sinds de verhuizing van de bieb naar het Kulturhus Haaksbergen in de Kunstzaal, die daar ook onderdeel van is. „Gezien het niveau van de inzendingen hebben we dit jaar weer een mooie en interessante expositie kunnen inrichten in de Kunstzaal”, aldus secretaris Herman Nijhuis van de Twentse afdeling van de Fotobond.

Opening

De opening van de foto-expositie is in Kunstzaal Achterom aan de Sterrebosstraat 2 (ingang achterzijde Kulturhus) is vrijdagavond 15 november om 20.00 uur. De tentoonstelling loopt tot en met 29 december. Openingstijden: zaterdag en zondag van 14.00 tot 16.30 uur, in de pauzes van de voorstellingen in theater De Kappen, en andere dagen op afspraak.