Uitslag TwenteOnline 2016

Uitslag TwenteOnline 2016

1. Twee wijnglazen. Mooi in beeld gebracht. Bijzonder effect door de achtergrond. Veel grijstinten, waardoor naar het oordeel van de jury het thema niet is uitgebuit.

2. Een boeiende foto. Wat zien we hier ? Dat weten we niet en daarom blijf je wat langer kijken. Jammer dat het verhaal zich alleen afspeelt in het linkerdeel van de foto.

3. De onderkant van een witte trap. Het bovenste gedeelte is grijs en leeg. De tegenstellingen ontbreken in deze foto waardoor het thema niet uit de verf komt.

4.Een zwart haakje aan een witte muur. Gespeeld met verschillende tegenstellingen zoals wit en zwart, recht en rond. Goed gezien door de fotograaf.

5. Fraaie gebogen lijnen van viaduct en lantarenpaal en rechte lijn van de vangrail. Mooie foto maar veel grijstinten. Thema niet optimaal benut.

6. Een boer achter de ploeg. Mooi in beeld gebracht. Roept herinneringen op. Mist tegenstellingen, b.v. een modern object.

7. Een bijzonder bouwwerk (Sevilla?). Houten raster boven een trap. Fraaie foto. Maar de jury heeft toch de indruk dat uit dit bouwwerk meer gehaald had kunnen worden.

8. Een foto met humor in een bijzondere omgeving. Oud gebouw. Toeristen. Waarom doet die man of vrouw een handstand en waar richt de fotograaf zijn camera op ? De bedoeling is niet duidelijk in relatie tot het thema.

9. Verdient waardering dat deze fotograaf een kleurenfoto heeft ingezonden. Zou volgens de jury beter tot zijn recht zijn gekomen wanneer de schaakstukken echt zwart en wit zouden zijn geweest en er minder bovenkant en meer onderkant (schaakspel) op de foto had gestaan.

10. Kind met zwart jasje en pop met wit jurkje bij een heel groot grijs standbeeld. Had naar de mening van de jury in dit thema meer uitgehaald kunnen worden. Krap afgesneden aan boven-, onder- en linkerzijkant.

11. Twee dames met telefoon en een wegkijkende man. Niemand ziet de fotograaf. De plaatsing van de figuren in de foto geeft weinig spanning.

12. Grappige foto. Vrouw gaat door de knieën om iets moois te fotograferen maar we zien niet wat. Terwijl er achter haar ook wel wat gebeurt. Jury mist relatie met het thema.

13. Drie benen en een fel witte lijn. De witte lijn loopt door de benen heen en lijkt een eigen leven te leiden. Dankzij het lage standpunt een boeiende foto.

14. Een doorlopende ronde trap langs meerdere verdiepingen. Twee mensen waarvan er één niet helemaal in beeld komt. Dynamisch. Maar waarschijnlijk had een iets ander standpunt een nog sterkere foto opgeleverd.

15. Donkere lucht en een rustiek wit kerkje. Prachtige foto die in alle opzichten voldoet aan het thema. Foto die blijft hangen. Top-10.

16. Vrouw in een kerkbank. Ogenschijnlijk de enige bezoeker in de kerk. Het donkere deel rechts is goed doortekend. Had wel wat meer contrast mogen hebben.

17. Een studio-opname van een ballerina. Mooie compositie, mooi beeld. Maar vooral lichte tinten en nauwelijks tegenstellingen.

18. Dezelfde ballerina, nu veel mooier in beeld gebracht. Krachtige pose. Dynamiek. Poëzie. Het zwarte knotje is, hoe klein ook, een bepalend onderdeel in de foto. Top-10.

19. Een loopbrug over een rivier of afgrond ? Twee mensen die van het uitzicht genieten. Foto geeft verder weinig informatie. Waar gaat die brug overheen ? Dat is zowel de kracht als de zwakte van de foto.

20. Wat zien we hier ? De jury houdt het op geknipte of geschoren buxussen. Geeft een mooi patroon, dankzij het tegenlicht.

21. Portret van een jonge vrouw met sterk de nadruk op haar blonde kapsel. Overwegend grijs en zwart. Tip: Anders uitsnijden (onder de kin) en wat meer contrast levert veel meer spanning in de foto op.

22. Brede trap in het Stedelijk Museum in Amsterdam. Door zowel enkele stilstaande personen als bewegende personen een boeiend beeld. De jury mist een beetje de grote ruimtelijke ervaring die je hebt als je staat waar de fotograaf heeft gestaan.

23. Een doorkijkje naar een torenspits. Twee driehoekige vormen, positief en negatief. Mist spanning om langere tijd te kunnen boeien.

24. Een mooi landschap met eilandjes en een vuurtoren op de voorgrond en (grijze) bergen op de achtergrond. Verschillende tinten grijs. Mist tegenstellingen.

25. Landschap met water, een heuvel en laaghangende bewolking. Oogt daardoor als een vulkaan. Veel grijs, weinig contrasten en/of tegenstellingen.

26. Brede trap. Mensen die beneden staan, mensen die naar beneden komen en daartussen in een kind. Van de ene groep alleen de benen en van de andere groep alleen de bovenlichamen. En het kind in zijn geheel daar tussen in. Sterke foto. Goed gezien van de fotograaf. Top-10.

27. Een bellende kok of bakker in een steegje in een Zuideuropees land. Is hij de drukte binnen ontvlucht ? Inhoudelijk is er verder weinig te zien. Bedoeling van de fotograaf blijft daardoor onduidelijk.

28. Een straatbeeld in een Aziatisch land. Noch in figuurlijke, noch in letterlijke zin een foto waarin het thema uit de verf komt.

29. Een halve eierschaal van een wit ei en een halve eierschaal van een bruin ei. Dat is in zekere zin een tegenstelling. Leuke foto, maar de bedoeling is onduidelijk. Tenzij deze was om de breekbaarheid van een ei uit te beelden. Daarin is de fotograaf geslaagd.

30. Twee mannen, een gitaar en hoog water. Contrastrijk zwartwit. Situatie is kennelijk minder gevaarlijk dan hij lijkt gezien de houding van de mannen en de plaats van de gitaar. Foto roept vragen op.

31. Doods land, dode bomen, lange schaduwen en zandduinen, heel mooi in beeld gebracht. Tastbare elementen met niet tastbare effecten: zon en licht, boom en schaduw. Top-10.

32. Een rustig plein in een Duitstalig stadje met een weerspiegeling van de toren van het KFC- gebouw. De tegenstelling zit in de KFC en het oude gebouw, maar of de fotograaf dat ook zo bedoeld heeft ?

33. Een beeld voor een kerk. Twee verschillende vormen die elkaar meer in de weg staan dan dat ze elkaar versterken. In deze compositie komen de twee op zich interessante onderwerpen rommelig over.

34. Land, water en een paar bomen. Straalt veel rust uit. Mooie compositie door de bocht tussen water en land. Thema had beter uitgebuit kunnen worden.

35. Hetzelfde land, water en bomen van uit een ander gezichtspunt. In zo’n geval ga je vergelijken en dan is de 1e toch boeiender.

36. Een gedeelte van een open gebouw en een gedeelte van een gesloten gebouw met daarop de afbeelding van één hele en één halve naakte man. Wat wil de maker ons vertellen ? Dat blijft onduidelijk.

37. Vage halve benen in een lege ruimte. Intrigrerend beeld. Veel grijs. Als geheel wel erg vlak. De jury ziet geen relatie met het thema.

38. Silhouet van een klein kerkje onder een dreigende lucht. Uitgangspunt goed gekozen. Boeiende foto. Top-10.

39. Witte, grijze en zwarte vlakken in een lege ruimte. Evenwijdig aan elkaar lopende lijnen. Compositie bijzonder sterk. Mooie balans van zwart en wit. Top-10.

40. Een appartementencomplex aan zee ? Sober, rustig, terugkerende vormen. En die ene man. Zou bij deze jury in het thema architectuur hoog scoren.

41. Portret van een oude man en zijn waarschijnlijk onafscheidelijke borrel. Op het juiste moment geschoten. Zou bij deze jury in het thema portret hoog scoren.

42. Zee, onheilspellende lucht en een surfer. Boeiend beeld. Erg contrastrijk gemaakt. De surfer valt een beetje weg, terwijl hij voor de foto wel belangrijk is. Toch een mooie foto.

43. Een glas latte macchiato en daarnaast een onleesbare tekst. Erg contrastrijk, alleen zwart en wit. Mooie grafische oplossing van het thema.

44. Een kunstwerk in een landschap ? Mooie contrasten. Onduidelijke rand onderaan de foto; zonder die rand komen landschap en kunstwerk dichterbij en daarmee beter uit de verf, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van de foto.

45. De kop van een standbeeld en op de achtergrond groot de tekst “bellen”. Wat bedoelt de fotograaf met de overdracht van deze informatie?

46. Vrouw met kinderwagen en achter haar een Turkse vrouw met hoofddoek in een winkelstraat. Leuk beeld, maar de jury vindt hierin onvoldoende het thema terug.

47. Een groepje donkere kinderen, waarvan er één centraal in beeld is uitgelicht. Prachtige foto. Zoekend naar het thema vraagt de jury zich af of de maker wil suggereren dat het middelste kind figuurlijk een blanke uitstraling heeft of wil hebben. Foto bracht de jury in verwarring over het thema. Toch wel top-10.

48. Kleurenfoto van een begrafenis in een Afrikaans land. De vele vormen en storende zijkanten leiden af. De blik gaat naar de donkere kinderen met witte jurkjes. Met alleen de beide meisjes, de kist en het bloemstuk zou de foto veel sterker geweest zijn.

49. Een grote reclameposter in een etalage met passerende mensen. Qua inhoud onduidelijk. De jury begrijpt niet wat de maker met deze foto wil vertellen.

50. Een deel van de Erasmusbrug in Rotterdam op een niet voor de hand liggende manier gefotografeerd. Mooi contrast met de wolken.

51. Wat zien we hier ? Het lijkt op een waterval. Maar is het mannetje rechts een echt persoon of een poppetje ? Met andere woorden: is dit levensgroot of miniatuur ? Je blijft ernaar kijken om dat raadsel te ontwarren. Eventueel aanwezig natuurgeweld komt niet goed over.

52. Een trap bij een bedrijfspand en een eenzame fiets. Diverse tegenstellingen zoals zwart en wit, horizontaal, verticaal en diagonaal. Goed gezien.

53. Griekse tempel in de avondzon. Mooi licht. De jury had graag nog wat meer van de voorgrond willen zien. De stenen vormen een wezenlijk onderdeel van het beeld dat wordt getoond.

54. Liggend persoon met sterk tegenlicht waardoor alleen nog lijnen zichtbaar zijn. Jammer van de onderbreking van de lijn door de onderbroek. Ook ligt de persoon niet precies horizontaal en dat is voor dit beeld wel nodig. Het contrast is onwaarschijnlijk groot. Ondanks deze opmerkingen toch één van de betere foto’s in het thema zwartwit. Top-10.

55. Monnik in de omgang van een klooster. Monniken behoren hier te mediteren maar deze monnik heeft erg veel haast. Ongebruikelijk beeld en daardoor een leuke foto maar mist de relatie met het thema.

56. Portret van een trompettist. De trompet is goed in beeld gebracht, maar we hadden ook graag het gezicht van de man willen zien. Dat had een interessante foto op kunnen leveren.

57. Een gebouw, een schoorsteen, veel weerspiegeling en daardoor erg rommelig. De functionaliteit van de onscherpte ontgaat de jury.

58. Bospad. Is een aardige zwart-witfoto, maar met een te lege voorgrond en onvoldoende passend in het thema.

59. Mistig landschap met bijna uit beeld een brommer- of scooterrijder. Bestaat uit verschillende onderdelen, maar de optelsom daarvan geeft geen foto die bij de jury is blijven hangen.

60. Silhouet van een man achter een doucheraam ? Wat doet hij daar ? Daar komen we niet achter. In tegenstelling tot foto nr. 59 levert hier de optelsom van de verschillende onderdelen wel een sterke foto op. Top-10.

61. Een door insecten aangevreten blad van een boom. Toont een fascinerend proces van verval. Maar geen tegenstellingen zichtbaar en daardoor in dit thema geen toppositie.

62. Flesje met een bloem, 2 schaaltjes op een plank. Stilleven. Mooi en weloverwogen in beeld gebracht. Zeer zorgvuldig gecomponeerd. Erg mooie foto. Top-10.

63. Een clownsachtig persoon (of een foto van een poster ?) en delen van 2 glazen. Grijs en zwart. De jury begrijpt de bedoeling van deze foto niet.

64. De nok van een tropische kas. Goede tegenstellingen in zwart/wit, licht/donker en diverse vormen.

65. Oude camera’s uit de tijd dat er alleen nog zwartwitfilmpjes bestonden. Leuke interpretatie van het thema. Maar de opstelling van de camera’s is niet zo spannend.

66. Portret van een man die wel van een slokje houdt. Waarom is die fles afgesneden ? Hij hoort er wel helemaal bij. Foto bestaat vooral uit grijstinten.

De winnaars zijn:
1e prijs nr. 15 (wit kerkje en donkere lucht)
2e prijs nr. 31 (droge grond, kale bomen, schaduwen)
3e prijs nr. 18 (ballerina met zwarte knotje)

In nummervolgorde:
Eervolle vermelding: nr. 26 (kind op de trap en verder halve mensen)
Eervolle vermelding: nr. 39 (witte bank, strakke lijnen)
Eervolle vermelding: nr. 62 (stilleven op plank)

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

In de bestuursvergadering op 7 maart 2018 besluit het bestuur om op de website de volgende tekst op te nemen over de bewaking van privacy van onze leden.

Fotobond afdeling Twente legt alleen die persoonsgegevens vast die nodig zijn om als stichting goed te kunnen functioneren. Wij leggen gegevens vast zoals naam, adres, woonplaats, mailadres en overige gegevens die noodzakelijk zijn voor de uitvoering van onze doelstelling of de verwerking afdelingswedstrijdverband. Persoonsgegevens worden alleen gebruikt om de doelen van de stichting te kunnen verwezenlijken.

Deze privacyverklaring legt vast welke persoonsgegevens door de Fotobond afdeling Twente worden verwerkt en gebruikt, zowel in geschrift als op de website.

Uw mailadres wordt uitsluitend gebruikt om u informatie te sturen die onze stichting betreft, zoals nieuwsbrieven en deelname aan afdelingswedstrijden. Is dat het geval dan worden gegevens na het verstrijken van de wettelijke bewaar termijn verwijderd.

Indien u dat wenst zullen wij u informeren over de gegevens die over u bij ons aanwezig zijn. De stichting zal persoonlijke gegevens leden relaties (naam, mailadres, etc.) alleen openbaar maken na uw voorafgaande toestemming.

Deze privacyverklaring voldoet aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) welke van kracht is vanaf 25 mei 2018.

Voor de argumentatie en achtergronden van deze privacy verklaring wordt verwezen naar de Landelijke Fotobond.

Persoonsgegevens:
De Fotobond afdeling Twente verwerkt slechts de gegevens van de volgende personen:

  • Leden van de Fotobond afdeling Twente;
  • Personen die de Fotobond afdeling Twente om informatie of documentatie hebben verzocht;
  • Personen met wie de Fotobond afdeling Twente een zakelijke of financiële relatie onderhoudt.

De persoonsgegevens die wij verwerken indien van toepassing:

  • Voor- en achternaam *
  • De Fotoclub/ Fotogroep gegevens *
  • E-mailadres *
  • Fotobond lidnummer *

De met * aangegeven items zijn benodigd voor het lidmaatschap Fotobond,
die de afdeling gebruikt voor inschrijving fotowedstrijden.

Fotobond afdeling Twente verwerkt geen bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens.

Fotobond Afdeling Twente verwerkt persoonsgegevens
voor de volgende doelen:

  • Het aanmelden wedstrijdverband Fotobond Nederlands Centrum voor Vrijetijdsfotografie, tevens voor communicatie met de Fotobond en afdeling Twente van de Fotobond.
  • Voor het aanschrijven van leden via de secretarissen van de Fotoclubs, o.a. voor het uitnodigen van de leden voor de Algemene Leden Vergadering.
  • Voor het innen van een financiele bijdrage, cursussen en workshops.
  • Interne communicatie binnen de Fotobond afdeling Twente vanwege de doelstelling om in wedstrijdverband te fotograferen.
  • Om te kunnen antwoorden op verzoeken om informatie
  • Om contact op te nemen met relaties

Hoe en waar de gegevens worden opgeslagen
De secretaris beheert de gegevens op een computer in een versleuteld bestandssysteem, beveiligd met een wachtwoord.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren
De Fotobond afdeling Twente bewaart je persoonsgegevens  gedurende jouw lidmaatschap van de Landelijke Fotobond. De Fotobond afdeling Twente verwijdert jouw persoonsgegevens binnen 4 weken na beëindiging van het lidmaatschap van de Fotobond.

Delen van persoonsgegevens met derden
De Fotobond afdeling Twente verstrekt uitsluitend gegevens aan de fotoclubs/ fotogroepen die aangesloten zijn bij de Fotobond. Gegevens worden uitdrukkelijk niet gedeeld voor commerciële  doeleinden.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door de Fotobond afdeling Twente en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen.

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdracht van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar de secretaris van de Fotobond afdeling Twente.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, nemen wij contact met je op ter verificatie.

Klachten
De Fotobond afdeling Twente wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen
De Fotobond afdeling Twente neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met het bestuur.

De Fotobond afdeling Twente gebruikt voor de website een aantal technieken/ procedures welke ertoe bijdragen dat de pagina’s goed beschermd zijn tegen indringers (hackers).

Website update (via WordPress)
WordPress is de software waarmee de Fotobond Afdeling Twente website wordt bebouwd. Deze software wordt zoveel mogelijk up-to-date gehouden om ontdekte zwakheden te verhelpen.

Cookies
De Fotobond afdeling Twente gebruikt alleen technische en functionele cookies. Dit is een functie van de gebruikte WordPress software. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en jouw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Beveiliging van de communicatie met de website
De website van de Fotobond afdeling Twente werkt met TLS (Transport Layer Security, zie het slotje in de browser). Dit behelst de encryptie van verbinding tussen jouw computer en de website. Tevens weet je zeker dat je met de website van de Fotobond Afdeling Twente communiceert en niet met een imitatie.

Slotbepalingen
Deze privacyverklaring kan van tijd tot tijd worden aangepast om bijvoorbeeld in lijn te blijven met de geldende wet- en regelgeving of aanpassingen in de werkwijze van Fotobond afdeling Twente. In gevallen waarin het Privacyreglement niet voorziet, beslist het bestuur van de Fotobond afdeling Twente.


Voor nadere informatie kunt u zich richten via ons contactformulier,
secretaris Fotobond afdeling Twente.

@ copyright Fotobond afdeling Twente 2018


 Terug naar startpagina

Save settings
Cookies settings