Verslag Afdelingsfotowedstrijd 2021

Verslag Afdelingsfotowedstrijd 2021

Op zaterdagmiddag 13 november vond de bespreking plaats van de ingezonden foto’s voor de Afdelingsfotowedstrijd 2021 van de Fotobond Twente. Wat was het leuk om weer eens samen te kunnen komen en de leden van andere clubs te spreken en te kunnen luisteren naar de commentaren van de juryleden op de ingestuurde foto’s.

’s Morgens vanaf 09.00 uur werden de foto’s door de drie juryleden, Janny Wierenga, Martin Thomasson en Henk Bomer beoordeeld en van commentaar voorzien. Het maximum aantal te behalen punten was 30. Iedere fotograaf, lid van een van de Twentse fotoclubs en lid van de Fotobond, mocht 1 foto inzenden. Het thema was vrij.

Voor de leden van FC de Hof was het een thuiswedstrijd, met veel kennis van zaken georganiseerd door Hans Extercatte. Achter de schermen werd er door een aantal leden hard gewerkt om de foto’s, direct nadat de jury deze beoordeeld had, in lijsten te zetten en in de hal te hangen en op tafels te leggen. Zo kon iedereen de foto’s nog eens van dichtbij bekijken bij het verlaten van het gebouw. Ondertussen werd er door Benno Hams en Patrick Stroobach druk gerekend, zodat we niet lang hoefden te wachten op de presentatie van de foto’s met toekenning van de punten. Alle 91 ingezonden foto’s, de uitslag van de punten en de prijswinnaars zijn te zien op deze site van Fotobond Afdeling Twente.

Omdat niet iedereen in de gelegenheid is om de expositie in Haaksbergen te bezoeken, is er dit jaar gekozen voor een reizende expositie. De foto’s zijn nog een aantal weken te bewonderen in het Parochiehuis Delden, daarna worden ook in Almelo tentoongesteld en in de Kappen in Haaksbergen.


Terug naar startpagina